12 December 2009

TAK PENTING !!



gambar hiasan

kau degil bukan? aku dh ckp tak penting tp nak bukak jugak,so terpaksa la aku story skit bg ko puas ati & tak cakap..
'epin ni saje nak menyusahkan aku,bkn ade nak story ape2 pon' cenggitu la bunyiknye. huu~

td aku dok belek2 gambar member aku,g genting siot ! aku takpernah merasa nak g sane,org kate best tp aku kate taktau. best ke geng? if ade somebody yg byk duit,byk ms,takde kwn,ajakla aku g sane.hehe. die dak kl,sng2 jek ley g jenjalan,bykla duit die gaknye. aku plak yg jealous sbb aku takde duit. huh ! nak jalan shoping kat bandar kluang pon taklepas.

eh,aku bukan nak cite psl perjalanan member aku tuh. aku terpikir,camane die manage duit die? ade plak income die ek? pama production pon bg biasiswa lebih ms cuti ea? wah ! seronok..org kl la katekan,agak kaye la kalo dh jd camtuh. sikit punye hal lah ! mcm2 boleh beli,mana2 boleh pergi,apa2 boleh buat.

aku dok nak harap ptpTIPU *bukan nama sebenar* jek. nak kaya next sem la,baru mcm2 boleh beli,mana2 boleh pergi, apa2 boleh buat. syok ooo,tu yg ramai sengkek belum abes sem. tp aku rileks, duit aku tak kehabisan begitu sekali,bukan sbb pama production tp gune plan "saving unlimited". perancangan list pembelian cam byk tp cam ade yg nak kena delete,ntahla tgk yg mane berkepentingan.

member2 aku yg dpt biasiswa susah betul nak melekat duit tu lama dlm akaun bank diorang,adekah sbb hanya biasiswa?ataupun mereka takreti beringat?mcm senang jek nak dpt duit balik tp bile dh kering menjajar pinjam duit,hutang sane sini,rokok pon nak hutang *nsb baik aku taksmoke*.senang kate "ade duit lupe,takde duit br nak ingat" tp kadang2 pon rakan seangkatan pinjaman dgn aku mengalami masalah begitu. duit pinjaman habis lebih awal dari tarikh luput semester. alasan yg diberi-aku banyak nak kena buat,bayar hutang sana sini,beli brg2,repair motor,ade awek dll. tp sebahagian besar mslh same je dgn aku,ape yg bezanya?reti & takreti saje. bukan nak cakap aku bagus,tp nak tunjuk korang *tiada spesifikasi* yg takbagus,duit "keluar mcm air,masuk mcm gam" & still taksedar. lantakla,pinjam duit aku,bayar *cerita rekaan*.

sem ni aku berabis byk gakla beli brg *ade gak yg takmasok akal*.sem dpn ade planning gak nak beli brg-printer,kamera,tuka convers dll yg secara kasar melebihi rm500..wow !! tp tu rancangan jek,taktau jd ke tak. ape2 pon doakan aku murah rezeki la ye?
sekian~

-epin-

6 comments:

mYaNaezA said...

oit...
klu ade plan nk g genting 2, ajak2 ar ak gak..sbb ak teringin sgt nk pegi c2..

ak pon nk bli camera sem dpn.. jns mane yg bgus & berpatutan ek?

pssttt: bgus r klu x smoke... tabikk springgg

epinmiera said...

hahahahaha
sape jek yg bertuah byk duit tp xtaw nk watpe tuh..
baik ajak awek aku...
camera cybershot,smart!
thanx !!! :))

++ a d a ++ said...

HAHAHA..
meniaga la beb~
bru ade income

epinmiera said...

hahahaha
betol juga...
aku mahu menyambung bisnes topapku...

miss eyza said...

epin nak ekut gi genting ....
:'(

epinmiera said...

hahahahaha
sape yg nk g genting??
xdek duit kottt !!!
haih~