19 January 2010

Sintok-Padang Besar-Gua Kelam-Kuala Perlis (Part 2)

salam sejahtera. korang dh tgk post kt bwh ni?? haha. melebih2 kan gambar ktorang? sukati aku la nak upload banyak mane pon ! blog aku. hahaha. ni baru suku koleksi gambar yg ktorang snap dr mcm2 kamera. nk upload sume tak larat weyyy, manyakkkk gilakk !! hoh ! sume aksi, sume aktiviti, sume port, sume perlakuan, sume benda pelik2, sng kate kt mane2 ade watak bersama kamera adela gmbr yg disnap. puas wa cakap lu. syok woo amek2 gmbr nih, lg2 aku jenis pantang tgk kamera asekla nak bergambar. kalau aku pegang kamera pon, aku tetap amek gmbr dgn style, by boleh dpt title 'credit to epin' haha.

rancang awl gerak kul 10, haram ! sume kul 10 tula baru bangun, event manager pon same je (aku la tuh), ahahahah. siap2 dm kul 1130 ktorang gerak ke padang besar. seramai 17 org, yakni 4 buah kete yg ikut. hebat tak hebat la projek aku g jenjalan. bangga japp. hahaha. 2 kancil, 1 camry, 1 saga dgn megah meninggalkan uum yg tak best utk hari tu. dlm perjalanan tu mestilah tak terlepas aktiviti bergambar event didalam kete. kete lain pon disnap sekali sbg kenangan. smpai kt UPP blh plak la member aku sorang ni nak berhajat. so singgah la jap bg die berhajat smbl ktorang bergambar, kete2 lain meluncur laju ke padang besar. lantak p la, korang laju2 tak dapat amek gambaq. hahaha. ktorang siap amek gmbr kt ladang tebu, hanya berbekal 1 kamera. sangat hebat kann??

smpai kt padang besar ktorang dibagitau kena gerak kul 2 padahal masa tu dh kul 1. awal gilossss ! sejam sempat beli boxer je beb ! aku peduli ape propaganda sume tu, ade aku kesah?? haha. aku tetap merayap2 dgn L mencari tshirt di kedai2 kegemaran kami yg mmg kami tau katne. dpt baju shantekk2 tunjuk kt diorang pastu jealous, sape suh gelabah sgt kann?? dgn berbekalkan rm150 yg aku cocok sblm gerak, dapatlah aku sambar 1 jersi Man City (aku punye), 1 jersi Man U (hunny punye), 1 jersi Chelsea (org kirim), 2 helai tshirt (aku punye), 2 helai boxer (aku punye) dan sepasang baju tidur (hunny punye). cukup beb ! tak abes plak tuhh. pastu dlm kul 240 gerak ke gua kelam.

ktorang berempat, aku, caplin, mail dan L merupakan individu satu kereta yg paling lambat gerak. dak2 tuh dh gerak awl2 siap tunggu kt petronas padang besar. gelabah gilosss ! rilek sudahh. kenape diorang tunggu lakk? sbb tak tahu jalannn ! dh tak tahu jalan nak gerak awl2 watpe lahh. dak kt kete aku je yg dh penah g so ktorang la yg guide diorang. pastu stop jap tepi jalan, ade 1 kete sesat, tertinggal jauh sgt smpai masuk jalan lain. kt tepi jalan tu pon amek gmbr. hahaha. gila gila. ktorang smbg jalan ke gua kelam dgn perasaan nak mandi berkobar2 sbb gelongsor best. smpai2 je trus amek gmbr dlu kt kete Lancer Evolution yg sedia terparking kt stu. wat cam kete bapak sendiri. ahahaha. gitu ini gitu gini ktorang pon masuk ke gua smbl diselangi adegan amek2 gambar. ms tu dh kul 330, sume nak mandi awl sbb nak kejarkan ke kuala perlis. mandi mandi mandi, lompat lompat lompat, gelak gelak gelak smpai la kul 6 ktorang bersiap nak gerak ke kuala perlis utk makan mewah. -__-"

sesampai je kt sane ktorang terus order makanan. tak nak kalah, masing2 nak makan hebat ! ade 4 table so wakil table g pilih seafood yg diorang nak. antara yg diorder, ikan siakap 3rasa + bakar, sotong goreng tepung, udang masak sambal petai, kerang bakar, kailan ikan masin,dan tomyam seafood. makan time sunset yakni maghrib. masyuuukkk woo. melantak tak hengat punye la, dlm satu pinggan smpai ade 5 jenis lauk, mmg mentekedarah namanya. dh tu abes plak hidangan kt meja masing2. mmg tekak naga semua crew aku nih termasuk aku. hahaha. dan korang nak tahu berapa harga semua order tu? rm450 baiii ! perghhh ! nak pengsan aku tgk bil. tp standard la tu, mkn nak besar byr takkan kecik lak ann? byr jela, lbh kurang 20 sumting. layannn, janji kenyang dan sedap. rasa cam nak tdow jek, tp aku kne drive so tahan jelaaa. kul9 ktorang bergerak pulang ke uumsintok terchenta.

-epin-

1 comment:

~ NoRaZLizA MohAmAd ~ said...

RM450 ?
wowbape kilo korg mkn sotong ?