24 April 2010

Rancangan

rindu budak garang dan nakal ni ;)

harini aku plan ajak member aku makan makan. plan sejak semalam. rancangan awal nak g merayap keluar hidup udara segar tatkala final sedang berlangsung dengan agak suram seperti kebiasaan. aku try jadi Event Manager. ahhh susah ! masing masing ade komitmen. esok? luse? tulat? semua ade yang tak on. aku buat keputusan mintak jadual paper masing masing. 6 orang. takde hari percuma kecuali 1mei. memanglah takde hal sebab cuti. tapi selain dari tu semua ada paper.

aku buat keputusan. 'korang, tak jadilah jalan jalan. kita semua ada paper untuk setiap hari'. datang Myzatul Farahin yang tak berapa nak besar menyuarakan hasrat. 'makan makan jela senang'. senang tak senang jugaklah my, aku tanye tiap sorang takde yang semua oke pada satu masa. masing masing sudah ada planning. dating, kerja, study. mahasiswa mahasiswa. memang tu jela keje korang kan. sudahnye malas nak banyak cakap, pilih malam ni. tak semua ada pon. takpelah. buat lain kali.


* * * *

paper aku dah abes 2. ade lagi 2. gap seminggu. apa nak buat? marathon movie la. bagi khatam external hardisk jenama Transcend aku ni. kutip kutip cite baru ke. sedang layan Adamaya. cun siak awek aku dalam cite tu. die pegang watak Maya. tak percaya sudah. haha. nak study? nota slide dan buku buku macam menjauhkan diri dari aku. bukan aku taknak. nanti nak paper die datang baliklah. wait and see. haahah. tapi satu subjek ni macam payah sikit la. kelas aku rajin terlepas. pergi pon selalu cancel. kalau ade pon aku tak paham mende. madah la camni. agak cuak la. nantilah aku berbaik baik dengan buku aku. sekarang aku sedang berbaik dengan external aku. hahaha

plan insyaallah menjadi. pergi KL mencari hiburan. green light dari mak abah. hunny pon no hal. lepak barang 2 hari ke pastu menuju ke Kluang. yeah ! lepak lepak, jalan jalan, shoping shoping. wahhhh aku nak carik baju cap KL buat kenangan. dok kedah ni layan baju padang besar pon cepat bosan takde citarasa. hahaha. tengoklah kalau aku tak kesempitan duit. yang penting tak sabar tunggu cuti semester. rehat !


* * * *

tadi berbual ngan hunny. dah plan, macam biasa balik raya sesama. aku tak kisah g kelantan. best dapat merayap ni. haha. aku cakap nak beli baju raya sama kaler. die on tapi pink. what?! haha gurau je, die tak suke pon aku pakai kaler pink, so aku suggest kaler purple. orait tak? tapi tu pon bergantung pada baju ape yang ada serta kesempatan waktu. insyaallah dapat. ni first time merancang pakai baju raya sama kaler. sebelum ni kat matrik baju same gak tapi kebetulan. dan dipakai sama sama pada hari jumaat ramai menegur, 'baru balik nikah ke?' haha. ye kan aje. tapi takde gambar kenangan tu. sedih ;(


- epin -

3 comments:

miss eyza amied said...

sy nak hadiah dr kl !!!

epinmiera said...

hahahaha takde duit!

Anonymous said...

woi budak gemok ! tade gamba laen ke kaw nk letak ? ggt idong baru tawu !