05 August 2010

Famous Amos

biskut paling sedap yang jadi bahan sebuah negeri dihina


gara - gara sejenis brand biskut mewah yang sedap ade perempuan ni sanggup hina negeri tempat die kerja. aku pon taktau la nak kata ape. kata bangang kang marah, kata cerdik plak macam tak cerdik langsung. ye gurau, tapi agak - agak la kakak, cukup la sekadar kata negeri tu tak best, takyah sampai dihina. kau bukan pergi sane jalan - jalan boleh datang dan blah sesuka hati pastu orang tak kenal. kau kerja situ babe. kau nak ke balik rumah tak cukup kaki tangan? duhhhh~

aku tau biskut tu sedap, aku pernah makan. takdelah jakun cam saspek. haha. pindah KL jelah senang, kat tempat kau kerja tu takde benda yang kau nak tu. aishhhh. pregnant ke sampai mengidam macam nak rak kat benda tu? kau ni punn.

nama dengan gambar kau 1Malaysia dah kenal, so ade plan nak buat surgery muka? hahaha. takkan tak cuak jalan - jalan kat JB tu. kalau aku jadi kau, aku jadi cerdik sikit, tak hina. cukup sekadar kata, 'eiii tak best gile kat sini takde pape pon'. okay kan? kalo dah hina tu, melampau la bak kata budak kecik baru pandai pikir. hoho

aku dok negeri kau ni pon tak pernah nye 'hina' negeri kau. even takde ape kat sini tapi aku bley pikir lagi. nak aku hina? sebakul tak cukup derrrr. berbakul - bakul kau tapau. hahaha.

aku bebel pasal ni laaa. komen beliau yang mengguris hati pelbagai pihak.
aku harap die dapat darjat Datin lepas buat statement ni. hahaha


epin kate - nasib kau lah labuuuu.


4 comments:

Anonymous said...

epin,kalau ye pon anda nk sebar cite ttg akak ni,pkirlah jgk psl gf anda yg suke menghina negeri kelantan kat blog dia..apa perasaan awk kalau ada org bt benda yang sama kat gf awak?huhu..just nasihat..
wassalam :)

pinkaholic miera said...

Assalamualaikum encik (or whatever your status are) ..
Untuk pengetahuan encik, saya TAK PERNAH mention pun perkataan HINA ok !
Sy cuma kata TAK SUKE, BOSAN dan beberapa perkataan lain tapi NEVER 'HINA' ok !
Even TAK SUKE macam mane pon saya dengan negeri tu, saya tak pernah sesekali menghina .. Sebab saye masih menggunakan perkhidmatan yg disediakan oleh kerajaan negeri tersebut .. Jadi saya SEDAR DIRI ..
Maybe awak bace tak habes post saya tu .. At the bottom of my post, saya dah pon mintak maaf dan saya dah cakap saya bukan TAK SUKE dgn negeri tersebut.. Kalau awak rase tak suke bace post blog saya, GETLOST from my blog ..
Sekian, Terima kasih ;)

epin jenal said...

maaf bg sesiapa pon anda ye wahai cik anonymous.
sy bkn sebar cerita beliau malah cerita ni sudah basi dan saya hanya bercerita tentangnya. siapa anda? saudara beliau?
dan mengenai gf sy yg menghina, tidak bermaksud dia kata HINA SUNGGUH KELANTAN. die hanya tak sukakan keadaan di sana dan tak suka berada di sana, bukan kerana kelantan itu hina. dia masih bersyukur dapat belajar di sana walaupun facilities yg kureng dan lain2. dan pd pendapat sy, die byk bercerita tentang kerjaya guru lebih beban berbanding keadaan kelantan itu sendiri.

siapapun anda, sila berani tunjuk identiti. jgn sorok di sebalik ANONYMOUS itu. berani spt kakak itu yg komen ataupun takut anda di'banned' dpt kakak itu? wallahualam.

pinkaholic miera said...

Manusia, biasa lah .. Kadang2 org yg kite rase KAWAN tu lah LAWAN .. Semua HIPOKRIT .. Tapi kalau jadi jujur sangat macam kakak Famous Amos tu dan macam saya pon masalah jugak kan ?

Jadi, kepada ANONYMOUS, apa pun pendapat anda, saya hargai.. Dan saya TERINGIN SANGAT utk berjabat tangan dengan awak ;)

(hahahaha.. Boleh ayat camtu b?)