22 December 2010

Segmen Jom Berkenalan (Tag Version 4)









hey peeps !!

malam ni aku dapat tag lagi. kali ni dapat dari Mappiau. eh berapa banyak tagg daaa? nasib baik aku rajin melayan tag semua ni. kalau tak mau aku buat bodoh je. hehehehe. thank kak sebab bagi tag ni ye.


berikut adalah syarat yang perlu dipatuhi oleh penjawab Tag.

1)Buat Entry bertajuk"SEGMEN JOM BERKENALAN"
2)Paste banner segmen jom berkenalan dalam entry anda(kalau nak letak kat sidebar pon takpe)..linkkan ke entry INI~
3)Jawab 7 soalan berikut:
-Apakah status anda (Single,berpunya,berkahwin,bercerai)..
-Ceritakan tentang diri anda (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)
-Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)..
-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
4)Tagged 4 orang rakan blogger anda(jangan lupa ingatkan dorang!)..
5)Linkkan entry anda ke ruangan komen...maseh
6)Tarikh tutp sampai 3 Januari 2011~



berikut adalah jawapan yang diperlukan bagi soalan di atas :

Apakah status anda (Single,berpunya,berkahwin,bercerai)..ceritakan sedikit

aku seorang lelaki yang masih belum berkahwin. tapi kalau ikut umur sekarang ni, dah boleh berkahwin. kuota scandalisme dan aweksizme masih terbuka sebab baru 1 ruang diisi dengan jayanya oleh Hunny.


Ceritakan tentang diri anda (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)

errrr. seorang yang suke sakat, loyar buruk, melawak, susah nak senyum, tak kenal maka taktau.

Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit).

belog aku ni pasal aku, kawan kawan aku, family aku, keliling aku, ape yang terjadi dan aku nampak serta luahan tentang pendapat aku. lebih banyak humor pasal belog aku ni sebab aku lagi suke buat orang ketawa, orang kan suke ketawa jadi silalah bace blog aku ni dengan jayanya.


Apa pandangan anda tentang dunia blog?

terpulang pada individu yang ada belog dan apa yang die nak buat kat belog die. nak cite pasal die ke, nak cite pasal kejayaan die ke, nak cite pasal orang lain ke. aku bukanlah blogger baru tapi dengan kemahiran membaca setiap older post orang lain, aku tau lah belog tu pasal ape (ala orang lain pun tau kemahiran tu).


Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..

sukati korang lah nak buat ape dengan blog korang. jangan korang letak benda bukan bukan yang boleh topap maki orang lain kat korang & topap dosa korang sudah.


Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..

aku suke tulis ikut mood. selalu humor. tak unik pape, blog aku ni simple je, aku tak reti nak adjust banyak sangat. tak kreatif. tapi ramai kate lawa, tak paham la aku. nape ek? nape ek?


Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?

sampai muak rasa macam nak bakar je belog ni, baru aku stop (entah tahun bile gaknye).

Tag 4 orang.

errr malaslah nak tag. semua orang marah aku asyik tag je. sape yang bace dan teringin nak buat biar orang lain kenal, buatlah ek.


epin kate - bilelah Nuffy aku tu nak banyak duit, boleh buat belanje kawen.




12 comments:

cik qiqilala said...

aku nak amik ehhh?

Ariffin Janal said...

amek jekkk. 2posen~

chittysarah said...

wahhaaa~~
cam nak ambik..
tapi cam malas plak!
adei=.='

lalallala~~~

MAPPIAU said...

tenkiu dik sudi join, eh akak suke la lawak2 nih...boleh gak penghilang stress gitu kan hehehe

Ariffin Janal said...

sarah : amek ! wajib ! hahaha

mappiau : wahhh hilang begitu je~

Syafiq Rosli said...

all da best

Farhana Sahri said...

slmt berkenalan..hihihi

Ariffin Janal said...

syafiq : thanks yaw !

farhana : ye slmt jugakkk~

.:padie_eyla:. said...

haha. sila invite aku bru aku jawab. wahahah~ =p demand kan.

Ariffin Janal said...

padie : tu ngade2 namenye. haha

Fatin Athirah Amani said...

orang cakap lawa sbb blog hang kemas kot. xsakit mata memandang ngan lip lap lip lap bagai.

macam blog aku. hahahaha.

Ariffin Janal said...

belog lelaki je. watpe nk liplap bagai. simple2 je