11 June 2011

Fakta Mengenai Piala FA








antara kemungkinan berlaku sekitar Final Piala FA Kelantan Terengganu.


1. Daudsu mendedahkan dia merupakan striker ketiga Terengganu yang menyarung jersi Kelantan. dia bertindak demikian kerana coach, M. Karathu tak membenarkan hasratnya untuk menjadi striker menggantikan Mat Yo.


2. Kelantan tidak dapat menambah bintang di jersi mereka tapi mungkin akan meletakkan bulan sabit.


3. alasan sama digunakan penyokong MU, "sekurangnya kami ke Final". bagi yang anti-MU jangan segan segan guna ayat tu lepas korang dah kutuk kaw kaw fan MU haritu.


4. kebanyakan pemain dah keletihan tak sampai minit 70. berpunca daripada PDRM dan crew 999 ambush Jalan Yahya Petra untuk menyekat aktiviti penjualan pil kuda. tu yang player tak dapat menikmati pil kuda sampai longgar lutut. *memang takde kaitan pun.


5. sempadan masuk ke Kelantan akan menyekat kepulangan Daudsu dari masuk ke tanah Kelantan dan kawalan akan dibuat oleh penyokong pasukan Kelantan sendiri. sniper akan diletakkan di lokasi tertentu.


6. Pasar Payang akan dipenuhi orang ramai yang mahu mencari jersi Terengganu. dan harga jersi sehelai boleh mencecah RM50 bagi kualiti jersi gred C. its time for money bebeh!


7. penyokong Kelantan dah bersedia buat Flash Mob berlagukan lagu negeri pada minit 90 di luar stadium tadi tetapi Daudsu cekap mengawal keadaan dari menjadi huru hara. terima kasih Daudsu!


8. skuad Terengganu akan mendapat habuan RM1000 seorang dan akan diraikan pada majlis makan malam yang akan dihidangkan keropok lekor. melantaklah banyak mana.


9. Tok Guru Nik Aziz mengumumkan cuti esok. bukan cuti kegembiraan tapi cuti kesedihan. manakala Terengganu juga dikhabarkan cuti meraikan kemenangan.


10. jangan anggap cuti itu sebagai rasuah politik bagi memancing undi. tidak sama sekali ye. jangan pikir bukan bukan.



"Piala? lain kali lah. belum masanya untuk menang kali ni", - Daudsu.



epin jenal - gua lemah semangat tengok semua player main tadi. lemah, macam tahi!

12 comments:

kodokecik™ said...

hahha..giler betul pnya entry..hahhaa

Mohd Fahminuddin said...

haha..btol beb!!!

layan !

cik ayin said...

urmm...tapi TER tetap best

FIRDAUS HUSAIN said...

MEREPEK SANGAT NI..

mR.kemB0ng said...

haha..merepek itu kan seronok,,,!!

little ain said...

we won the game bebeh! :)

elis wanie said...

haaaaaa tak tgkkk la

sitinuraffizza said...

bosan gle aq tgk smlm. kl dh xminat, tayang 10 golpun xlayan. aduuiiii~

Ariffin Janal said...

kodokecik : haha kann??

fahmi : fakta yg auta

ayin : extra time baru okay, sblm tu due2 bosan.

firdaus husin : gurau

dayat : yeahhhh

ain : zzzzzzzzz

wani : rugi woooo

fiza : hahaha ingat ozil best?

sumaiyah mokhtar said...

ipin rugi kau tk duduk dekat dengan negeri terengganu, kau tk dapat cuti, aku dapat :)

Ariffin Janal said...

aina : motif bagi cuti utk aku yg sedang bercuti?

sitinuraffizza said...

segalanya ttg ozil adlh best. kecuali tgk dy kawen. meleleh air mata aq nnt. cnfm..!! hahaha