20 October 2011

Buku



Kitab terfaktab

merupakan sebuah naskah yang mempunyai koleksi pelbagai dari sudut cinta. kau nak ape? semua ada. kalau takde, mohon mintak penulis-penulis terfaktab tuliskan. mohon bagi idea andai mereka tak tuliskan. overall, aku boleh kata buku ni style sebab banyak bagi gua nasihat dan bukak sikit kepala dah baca pasal cinta. 1 malam habis baca.


PECAH

sebenarnya buku ni dah lama. aku takpasti bila buku ni diterbitkan. tapi aku berminat dengan buku-buku FIXI ni sebab review dari pembaca lain, buku ni best. so aku pinjam la dari Emdi (@mimidyana) yang baik hati bawak masa die nak hantar report haritu. jalan cerita style! tak cliche. 2 hari baru habis baca sebab banyak kekangan.


Awek Chuck Taylor

buah tangan dari salah seorang penulis Kitab Terfaktab iaitu Cob Nobbler di blogspot, ataupun Comradenami di Twitter. penulisan die memang style. gua dengar cerita blog Awek Chuck Taylor dapat hit yang gempak, 100000 readers in 2 months. damn amazing! gua tak baca blog tu sebab gua dapat tau pasal blog tu pun dah lambat dan mase tu ade ura-ura nak terbit buku. untuk tak kasi potong mood, gua tak baca blog, dan tunggu buku ni. berbaloi baca. bukak kepala otak sikit pasal real life. ambik masa 1 hari untuk khatam.


2 buku aku beli, 1 buku pinjam habiskan baca kurang dari seminggu. hahaha. style kot buku indie. Bogel Menuju Tuhan aku tak sempat nak baca lagi dan sedang mencari sesiapa yang ada buku tu untuk kasi pinjam. oh ya, gua ada Sperma Cinta jugak tapi kat rumah. kalau ade budak-budak UUM nak pinjam, bagitau je. gua tak kisah nak share benda best. kbai.

9 comments:

ryeharoxy ♛ said...

Nak pinjam buku! nanti bagi okbye!

Anisa Hang Tuah said...

membaca amalan mulia.

teruskan.

Ariffin Janal said...

zurai ; nti aku nk bagi kakak pinjam. korang sharing2 la.

anisa ; yeahhh!

M.D said...

eh, buku aku lah. hahaha!

PikaYusak said...

Kenapa macam dah tak nampak kat fb sknggg ?

Dorky Guy said...

best sangat ke?

nureenina said...

pinjam terfaktab :)

Daeng on duty said...

Salam, kalau nak cuci-cuci mata jemputla jenguk-jenguk blog saya ada long sleeve maxidress & jubah cotton denim yang stylish leh pakai g pejabat, kuliah, atau jalan2 saje.

-->http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

Tq ye:)

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/