20 December 2009

Minat ataupun Keperluan?

gambar hiasan - cita2 utk membelinya

gambar hiasan - angan2,tak mampu beli

tatkala melihat koran harini, banyak sangat iklan psl kamera2 nikon & canon yg sedang rancak dgn SALE oleh pelbagai pengedar. tapi cam biase la,dgr nama nikon or canon korang mesti dan wajib set minda korang :
nikon = mahalgilababi.
nak carik murah dptla rm2k tp basic je,belom lens. humang aih.

cita2 aku mmg nak beli kamera,dh lame menyimpan hasrat tu, tp pendam jek oleh faktor tabunganku yg sering batuk kering. haih. minat lame gile nk main gambar2 nih,smpaikan mmbr2 aku sorang2 beli mendalah ni, aku jek yg takbeli2.

minat siot amek2 gambar nih,takkire la gambar ape,asal nmpk objek aku msti nk amek gambar objek tersebut or atleast akan amek gambar sendiri. tu ley jadi sejarah taw tak! takyah la jd professional bagai, cukuplah sekadar memenuhi masa lapang,drpd aku dok melepak tak tentu arah~

so aku perlu ade aset utama iaitu sebutir kamera tak kirela ape pon. nak gune kamera fon tak berapa nak puas sbb fungsi utama fon tu bkn utk amek gmbr tp komunikasi, kalo dh byk keje dibuat oleh fon maka cepat lemahla tenaganya.

aku mmg takmampu lg nak beli nikon or canon utk pro photographer tuh,mahal dol !
pt = cukup2 mkn = harga sebutir kamera tuh.
mane nak sau duit? fama? mbf? mesti ditolak mentah2,takyah wat surat rasmi bagai utk mintak sponsor. diorang akan kata,takpenting! haha.

so cukuplah sekadar kamera berpiksel 10, model ringkas, boleh dibawa kemana saja, harga yg mampu dimiliki dan berpatutan, model cantek & smart, gambar yg smart (tak terang,tak kelam). ada idea?

wahai rakan yg bijaksana,adil,saksama. apakah patut aku lakukan? beli atau tidak? kalau ya, sila berikan model & detail beserta harga pasaran tempatan (bajet bwh rm500). jika tidak, tq jela..

-epin-

7 comments:

fucziAvA said...

weyh payah bai 10mp bwh 5rat.
hahaha

epinmiera said...

hahahaha
ok2,up sikit lg,6rat~

Anonymous said...

nth pin.6 ratus lebih ade la... :)

-ada-

epinmiera said...

ahhh tak kesahla..
bgla idea ngeng !
haha

affizza said...

waaa, aqpn sdg bercita2 mau mmbeli camera sndrik!! mn ye bgs??huhu

epinmiera said...

hahaha
tatau laa...
sedang meriki2 harge~

Anonymous said...

ade la yunk..
kn org beli arytu 12mp 300 lebey jek ..