30 December 2009

Sape Salah??

gambar tiada kaitan

belek2 paper arini terbacalah berita pasal driver bus kpd mangsa 10nyawa tragedi bus aritu. ksian aku tgk family die. dgn seorang bini & 3 anak terpaksa menerima cemuhan org sbb kecuaian die. ish3. ngantok sangat ea brader?dh tdow pon ngantok lg ke?takkan br dapat stereng bus dh mls nk bwk plak?die dibebaskan atas ikat jamin bos2 SANI EKSPRESS. sambung bicara bulan 2 depan,apelah nasib die nti ek?kte tggu same2 key. punca eksiden sbb die terlelap,mengantok sambil tekan pedal minyak sesedap rasa,ala2 sedap sedap oren la. langgar kiri kanan divider plak tuh. mak aih, kalo ade moto,dgn moto2 die sapu. menurut saksi, driver bwk laju. laju sgt bwk tu brader,sbb tu takdapat kawal bus betol2. tragedi bus 2 tingkat same dgn TRAGEDI AB EKSPRESS. bus 2 tingkat gak, bawak laju gak tuh. haih~

tringat la plak,aritu member aku ade cite kt aku die penah brbual dgn member driver AB Ekspress tu. brader tu driver bus gak,bus ape tah,MAYANG SARI kalo taksilap. yela, sbg member sejati mesti back-up member kn?die seboleh2 la back-up si member yg nyata salah. kalo aku, member tu salah,takdela back-up sgt,skit2 jek. haha. penumpang kate 'bas dipandu laju', tp si member pangkah. die kate mane penumpang tau bus laju?sedangkan sepanjang die jd driver,penumpang 100% tdow. hai bang, mata abg ada berapa bijik? sampai nmpk ape penumpang buat kt belakang. kalo nga drive ley nmpk semua penumpang watpe ea brader? hebat gilak ! takpon kalo member yg bwk bus, brader dok merayap depan ke belakang tgk penumpang watpe ea? rajin gilak ! madah semua tu, mane ade driver rajin nk merayap tgk semua penumpang, kalo tak membuta same.

pastu disalahkan plak jalan yg tak rata. hoi ! kalo bawak cermat,tak tekan minyak mcm nak rak,takkan susah nk kawal bus tu kalo terbabas skit pon. jalan mane kt highway tu yg berlubang n belok2 maut? setau aku jalan kt terowong area perak tu la paling danger, tp takde dgr eksiden pon, asek2 dgr eksiden kt jalan lurus. kalo dh laju ngaku jela laju, kalo slow takkan melayang2 bus tuh. kalo ade sekalipun lopak2 or ketaksempurnaan jalan, bawak slow takde hal la nk elak kn? hesh ~

aku plak yg cuak nk naik bus,dhla tiap kalo jejak kaki ke johor guna bus. nak naik flight takmampu, nak naik kete api takde dkt2 sni, kne g perai dlu. doa2 jela bus yg aku naik, S&S INTERNATIONAL selamat utk dinaiki. amin~

takde kisah psl hunny..hehe~

-epin-

7 comments:

miss eyza amied said...

pas ni kene nek s&s laa ea epin ??
hehehe

epinmiera said...

hahahaha
betul tu,pandai eza~
*_*

sahak said...

fulamak..
wa respek kt lu setelah bace artikal nie..huhuhu
hidup orang kluang..hikhikhik..

epinmiera said...

hahaha
yeah !! hidup org kluang kn?kn?kn?

komrad said...

pegi mampos la kluang... keh3....

epinmiera said...

dey !!!
tade kena mengena dgn kluang..
syoh3...
hahahahahha

Anonymous said...

mak oii,comey sungguh awek awk laa,jelos sy tau.auwwww muahhhhh