08 January 2010

Bus HBR Terbakar Di Dalam UUM !

bas yg telah selamat terbakar

baru apply jadi bomba-man

pihak bomba sedang memeriksa keadaan bas

kami yg berada di lokasi kejadian

bergambar duluu~

keadaan bas dari tepi

remaja yg berada di tempat kejadian (menutup identiti)

saspek kejadian. eh,saksi kejadian~

konon2 nak jadi saksi utama

Khamis, 7 Januari 2010 : haaa...takde mase aku nak skema2 cam tulis berita dalam paper utk post ni, unformal cam bese sudeyy. oke. ape yg korang tgk ni realiti sama cam aku tgk tp bezanya korang tgk dlm gambar, aku tgk live. bas HBR yg agak tak digemari student uum ni (sbb keuzuran melampau kesemua basnya) terbakar time azan isyak berkumandang di masjid berdekatan - menurut saksi. lokasi kejadian yg bertempat di hadapan kolej eon dan petronas. dia kata bas tu terbakar time betul2 azan isyak, masa tu dia ada kat Cafe Nongka yg best (cafe Kolej Eon).

kesemua penumpang dilaporkan saksi itu adalah selamat, takde korban jiwa la, ade 4 org ms tu dlm bus. sume keluar lepas je kebakaran bermula, nasib baik tak libatkan kenderaan lain. cuma bas jela tak dapat diselamatkan. kasihan. takpelah, dh uzur sgt pon bas tuh. biar terbakar, nti takdelah terbakar jiwa budak2 u ni naik bas yg cam nk roboh tu. ditanya lagi kebakaran tu besar mana, sangat besar katanya sampaikan pokok kt sebelah bas tu hangus. ditambah soalan, apa punca kejadian? dia jadi mental plak, 'mana aku tau, aku baru sampai, lagipun aku nmpk time dh ade api'. haih, saksi takley harappp~

aku try usha2 mane tau ade penumpang bas tu tapi tak dpt dikesan, driver pon same. dh expired la bas tu, tu yg terbakar, kalo tak ley gune lagi esok. nasib baik sume selamat, kalo tak seram gakla aku nk lalu jalan ni memalam. ade ramai yg tgk ms tu, aku takley usha dkt sgt sbb bas tu berbahang lagi. panas lagi kott. kalo nak usha gambar2 yg dak lain ade amek ms tu. g link kt bwh ni~

-epin-

8 comments:

Anonymous said...

kena masuk komuniti-blogger ni

www.komuniti-blogger.com

miss eyza amied said...

haha! trime kaseh epinn krane melaporkan brite dari dalam kampus uum ...

Anonymous said...

huhu... cam bagus je wartawan ni... siap bergambar ngan bas rentung tu lagi...

epinmiera said...

sape plak anonymous ni..
sila bg name ye lain kali,sng nk identify..huhu..
komuniti blogger tu ape?
kebetulan ade kt tmpt tu,capture la ape yg ptot..
dpn kolej je pon~

eza : same2 miss eza~

mai , said...

mesti budak yg tk semayang isyak ni bakar bas tu. HAHAHA

epinmiera said...

kau la tu yg bakar gaknye,takpon abg kau takk..
hahahaha

mYaNaezA said...

btul ke x nie..ak xnmpak asap pom..

epinmiera said...

ktorang amek gmbr dkt2 ni ms asap dh takde..
ade asap takley dkt2 takut terbakar blk~