10 February 2010

Buang Bayi vs Culik Bayi


tibe2 dtg mood aku nak cite psl kes buang bayi ngan culik bayi yang byk berlaku sejak kebelakangan ni. kenapa penculik mesti nak culik bayi? sbb bayi ni kecik? takley nak jerit2. sng suruh diam, rasuah puting getah or susu settle masalah. bkn diorang tau pon sape yang amek diorang, takde akal lg. nape plak si penculik taknak culik orang besar? susah nak dokong? apela tujuan diorang ni kan? bila difikir balik, aneh2 je pemikiran manusia ni. yang kita tak terpikir msti akan ade sorang terpikir. tp selalunya utk kepentingan sendiri, jual kt pasaran gelap. bukan pasar black-out oke. kalo nak duit g la singa kotak pastu cocok kertas keras, tekan2 kuar duit. dh dasar pemalas, nak keje sng je. takpe2, takyah 'see u in court' or 'i sue you !'. senang sekadar cakap, jumpa kt mahsyar ea? takpon, pahala kau milik aku, dosa aku milik kau. hahaha. tak terasa lagi? kurang kering betol.

culik anak kes orang dewasa. buang anak plak kes remaja. ntah ape2. tak tahan sangat ke ape. jiwa muda, mudah utk belajar. yg best2 nak aje belajar, takyah disuruh, sukarela. cuba kalo suh sambung belajar ke, tolong mak abah ke, harapan. even pusing kuali astro pon nak panggil org buat. takbest sgt ke? dpt pahala kott. kalo kerja terkutuk tu dpt tiket ke neraka adela. oke, epin dh melalut. berbalik pada cite. diorang best2 tak pikir, benda tak best baru nak pikir. dpt hasilnye menggelabah carik lubuk nak buang. noja masjid, pengutip barang terbuang serta pemancing tegar jugak jadi mangsa siasatan polis. ish3. betul2 salah bapak tak tahan malam pertama betul. cuba la pakai alat perlindungan, selamat sikit. bukan aku nak ajar, berdosa tetap berdosa, tiket ke neraka tetap dapat even tiket murah seat belakang tapi takdelah sampai tambah dosa membuang makhluk tuhan. kalo boleh kawen terus sbb dh masuk hukum wajib kawen atas alasan tak tahan.

aku nak kata baik takdelah, tp kalo korang dh kata aku baik, aku terima. org puji kita tadah telinga, ye tak? haha. tp takyahla buat benda pelik2 sampai susahkan org lain. mmg korang bg kerja kt wartawan buat berita, bagi kerja kt polis buat siasatan tp susahkan makbapak korang sbb terpaksa tambah credit hour bersama ahli neraka lain. tak susah ke? diorang sgt berterima kasih sbb topapkan dosa utk diorang. bukan nak topapkan pahala. buatla benda paedah sikit. buat blog-reader aku, namo buat camtu ea? gatal tu gatal gak, tp tahan2 ea? nasihatkan pada penculik tegar, culik la anak luar nikah yg bersepah2 tu. remaja2 tu taknak anak diorang pon, tak sayang anak. baik amek anak diorang tu. remaja yang baik hati, topaplah dosa anda dan juga dosa penculik2 tu.

-epin-

2 comments:

vdaa said...

hebatlah weyh ulasan dan kupasan ko nie.dgn nada yg bersahaja.haha.sape terase,bagusla kan.wakaka.

epinmiera said...

hahahaha sangat terbaik kannn?