06 July 2010

Prototaip


salam sejahtera ! korang mesti tau kereta prototaip tu ape kan? prototaip tu objek yang dijadikan sebagai contoh kepada objek sebenar yang diperbuat daripada lilin. selalunya prototaip ni dibuat sebab nak perkenalkan pada orang ramai pasal pembinaan sesuatu barang. dan selalunya kereta la yang ade prototaip. macam - macam prototaip ade. korang google jelahhh. ade punyeee. aku ade google, banyak gila kereta prototaip ni. banyak version ! jom layan~

ni haaaa. aku tengok sekali dah macam mouse plak. kannnn? selalunya kereta prototaip ni untuk kenalkan kan media dan orang ramai kereta masa hadapan. maknanya kereta yang akan ade kat pasaran mase depan la. logik takkk? aku rase logik kereta ni ade kat jalan raya akan datang. sebabnya, kereta zaman dulu sangat banyak beza dengan kereta sekarang. layan gambar ni~

kereta orang kaya dulu

contoh kereta prototaip

kereta ape ni? taktau. hehehe
ni volkswagen ke? haha~


<
haaaaa. kann?? kereta sekarang camne? korang bayangkan jela, nanti aku upload. banyak beza kan kereta dulu dengan sekarang? harga? toksah cakaplaaaa. kalo kereta ni dulu memang mahal gila bapak. sebab ikut currency semasa la kan. dulu currency kecik so rase mahal even sekarang rase cam 'eiiii, murah gila kete ni'. kereta sekarang plak so-so je. yela sesuai la dengan kemampuan orang zaman sekarang. sebab tu kereta keluaran baru banyak yang mahal. kereta prototaip tu pon, kalo ikut die nak pasarkan, mahal gila. tapi bila dah tiba masa depan yang sepatutnya kereta ni dikeluarkan, sesuaila dengan currency zaman semasa. nampak je mahal.

kalo pada aku, kereta yang aku minat tengok zaman sekarang ni, banyak. kalo kereta tempatan, aku minat tengok Myvi SE. taktaula nape. cam simple je. kalo kereta lua plak aku suka tengok Suzuki Swift, Mitsubishi Lancer dengan Honda City. perghhhh. lawa ! tapi ikut kemampuan jugaklah. aku akan beli bila dah dapat keje nanti. insyaallah.

nak tengok kete favorite aku? layannn~~





ade sape - sape yang kaya dan baik hati nak bagi saye 1 takk? Myvi pon jadiklahhhh. pleaseeeee. saye sangat teringin ! bley la bawak si teman hati tu jalan - jalan. heeeee~


kalo korang rajin, join la pameran kereta. kadang - kadang honda ade buat, nissan, toyota dengan banyak pengeluar kereta lain. besttt woooo ! aku tengok kat paper macam best. tak pernah merasa nak g pameran tu. kalo ade dekat - dekat, aku mesti pegi ! heeee~



epin kate - kete tempatan tak tahan ke? eksiden sikit remuk gila bapak ! takut plak nak beli kete tempatan~

2 comments:

affizza said...

aku juga sukakan swift!! :)

affizza said...

yup! kete tempatan skg ni cpt remuk. try bt kt mn2 kete yg baru. tekan skit pki tgn, dh nmpk lekuk. sbb 2 aku xnk beli yg tempatan. bkn nerlagak, tp menjaga kualiti. baik beli yg mhl, dr beli yg murah tp kne repair tiap2 bulan. lg parah..huhu