05 July 2010

Smoking Ladies



perempuan merokok? aishhhh. dah takde benda lain nak isap? rokok jugak die minat. semua nak jadi lelaki. elok ke pompuan merokok? buruk rupe kak siti oi. jgnla cube nak jadi lelaki plak. biarkan lelaki nak buat ape. dah melekat imej merokok tu kat lelaki. nak jadi cam nenek atas ni? dah tua pon smoke. sorry to say, kebanyakan yg smoke tu, pompuan yg nak jadik jantan. even kalo diorang smoke pon aku tak suke tengok apetah lagi pompuan tulen? tak tulenkah diorang? hahaha. ntahhhh~

haritu mase tunggu budak futsal datang lepak kat warung, aku nampak pompuan ni smoke. perghhhh sumpah macam yek - yek je gaye die smoke. yek - yek tu ape? pikir sendiri la okay? takde kamus kat blog aku ni. haha. dengan gaya pegang rokok tu yang macam taknak pegang, *aku yang tak smoke pon lebih berbakat pegang rokok* pastu baju sendat toksah cakap. memang tak cair. menyampah lagi ade. hahaha

haaaaa tengok gambar atas ni. macam ni lah yek - yek yang aku maksudkan. tak tulen, macam nak menunjuk je. lagi - lagi yang kanan tu. haaaa camtu lah pompuan yang aku nampak tu. ahahah.

aku smoke? takkk. salah teka jack. aku tak minat. banyak kali terlintas nak try smoke, tapi entahlah, tawar hati. buat ape kalau sesak duit je tiap mase. bak kate ramai orang, zaman sekarang ni orang kaye je bley merokok. sebab? harge rokok kan dah mahal, mane ramai mampu merokok lagi.

korang, korang dan korang yang tak smoke tu janganlah pepandai kancil ataupun pepandai tupai okay. korang bukan budak kecik yang asyik nak tanye 'mama, rokok tu ape?' , 'mama, asap ape kuar dari mulut abah tu?' ataupun 'mama, kotak ape ni ade tulis danhell?'. tapi kalau dah smoke tu, pandai buat pandai tanggung. mase nak try isap rokok tak reti plak tanye, 'mama, camne nak nyalakan rokok ni? nak sedut ke hembus?'. ade berani? cubalah~

epin kate - kecik -kecik isap lolipop. mama senyum angguk - angguk. 'comel anakku'.
dah besar isap rokok. mama geleng kepala. 'teruk perangai anakku'.

7 comments:

affizza said...

ada 2 bnd aku nk ty:
kalau perempuan shi sha cmne lak?
kau? shi sha x?

pepun jd, aku xsuke ke 2,2 nya. & yg pasti, kan ku cari bkl suami yg bkn penghidap ke2,2 nye jugak! sdangkn cari bf pn bkn dr golongan 2, pe lg suamikan..:)

epinmiera said...

tak penah plak tgk pompuan shisha.
shisha tu mcm lebih kepada perasa je kot. bahaya tu tetap ada tapi sangat kecik jika dibanding rokok. bagusla fiza, sekarang tak ramai yg free dari smoke. bdk2 stk yg join mentor tu je aku rase member aku yg camtu~

diriku said...

tua2 pn isap rokok lg..ha2..

Lt. fDanialz said...

burok jugak la pompan isap rokok


anyways, nice entry =]

'Buat bayi dulu'. Asal kita kena ikut budaya barat?
► Play. ▌▌Pause.

affizza said...

huh? shisha kurang bhya dr rokok? silap telahanmu kawan. & rmi org juga rs begitu. tp brdasarkan fakta, shisha lg teruk dr rokok sbb shisha xd penapis compare than rokok. xcaye? tgk ni..hihi

http://www.dunialelakimaskulin.com/2010/06/menghisap-shisha-400-kali-lebih-bahaya.html

myb kt kluang ssh nk cri pempuan shisah. kt jb, kuantan..sll je aku nmpk. huhu

bgsnye kwn2 aku ni tak merokok. aku tak kisahpun kl kwn2 aku tergolong dlm kump itu. kwn ttp kwn.. :)

laskar rainbow said...

anywy..plngi p0 xsmoking!
menci sama manusia cmtuu!
walaupon myfather perokok!
hehee.

satayhangus said...

mmbr2 cm pe tu pin?
haaa~~