07 September 2010

Iklan Raya Baq Hang !

gambar credit to Obefiend.

title macam nak ber'loghat' kedah tapi aku malas. ni nak cakap jugak pasal iklan raya TV3 tuh. semua dok kecoh kat Facebook pasal TV3 siar iklan raya yang entah apa - apa. Freemason la, Illuminati la, Pope la, Kristian la. kejadah?! come on la abang - abang, pakcik - pakcik Pemikir Tegar Yang Menyebar Idea Kureng Untuk Pengaruh Orang (PTYMIKUPO), jangan strict sangat. rilek - rilek sudehhhh. Farid Ridzuan kate baru 5 kali tayangan sejak Khamis lepas. korang alert betul kan pasal iklan tu? aku sempat tengok kat Facebook je. isk3~

kot yer pun nak salahkan TV3 sebab iklan tu, bagi alasan iklan tu sama macam perayaan Krismas sudahlah. takyah la korang kaji selidik satu persatu setiap simbolik yang ada kat iklan tu. budak - budak tau ape? kalau terangkan Illuminati, Freemason bagai kat diorang pun bukan diorang tau ape, aku pun kurang tau sebenarnya. tapi kalau terangkan iklan tu salah sebab sama macam simbolik krismas tu mungkin diorang paham la.

aku nak cakap pandai tu takla tapi korang pun janganlah pandai - pandai sangat nak rumuskan dalam - dalam. sasterawan, pemikir profesional, ustaz, alim ulama, kiyai, mufti dan seumpamanya tak cakap ape - ape lagi, korang dah terjah dulu. dasyat! aku tak sokong pun iklan TV3 tu, tapi tak berape nak sokong pendapat korang yang mendalam sangat tu.


epin kate - korang layan la belog Siggplus, Obefiend, Fdausamad. banyak fakta ape yang korang buat hari - hari berkaitan Illumination. hati - hati okay, takut korang terjebak pulakkkk.

*kalau korang tak sempat nak tengok, search la kat Facebook. malas nak upload*

1 comment:

una said...

cm ne nk tgk iklan tu..da kecoh pun..tp x penh tgk lg...hahaha...lmbt giler aku