04 September 2010

Nafsu Ramadhan


kalau korang alert, perhatikan sekeliling. ramai je yang tak boleh kawal nafsu. yang nampak kat mata kasar cuma makcik - makcik, kakak - kakak, makwe - makwe, ataupun dalam erti kata lain sebagai wanita yang tak boleh kawal nafsu berbelanja bulan puasa ni. siap keluar artikel, iklan tv, promosi besar - besaran, semata - mata untuk kawal nafsu berbelanja. kan? tapi tu yang korang perasan wanita yang kena banyak.

camne pulak jenis awang yang masuk kedai makan siang - siang ikut pintu belakang sambil pakai helmet ber'visor' dan 5 minit lepas tu keluar bawak plastik hitam diiringi bau sedap. kadang - kadang tu ade jugak bau sigaret. wadefak?! ade promosi tak untuk elak nafsu macam tu?


epin kate - kalau bulan puasa tak boleh nak full sebab sengaja apetah lagi nak berganti bagai. jauh bertiang - tiang.

*aku dah cukup kalis ni, taknak bagi orang terasa*

2 comments:

affizza said...

ade 1 hari itu aku baca kat paper yg ade lelaki islam yg xnak puasa ini sanggup pergi restoren cina semata2 bak beli makanan. eiiiiuuuwww. tak tahu halal ke haram, sggp juga mkn. perghh, rasa nak muntah seh. ade hati betul mkn kt restoren cina..haiiissshh~

epin jenal said...

euuuwwwwww. time puasa ni la org Islam yg macam tu takde taste kan? sanggup g beli dgn cina. dh tak pikir halal haram.