14 February 2011

Shower, Bilik Mandi dan Dot Dot Dot








salam maulidur rasul.


shower, bilik mandi mahupun bilik air bukanlah perkara yang asing bagi setiap individu normal melainkan suku kaum paranormal yang menggunakan faktor semulajadi untuk membersihkan diri mahupun berhajat untuk termenung. akan tetapi golongan paranormal ini sudah biasa dengan keadaan air yang banyak malah keadaan itu biasanya tidak menggelikan.


tandas yang cemerlang dari segi kebersihan menjamin kebahagiaan semasa berhadas besar mahupun sengaja untuk minta dihadas. keselesaan semasa termenung juga penting kerana jika toilet anda umpama tempat ternakan ikan puyu nazak, anda pasti tidak dapat konsentret dan mungkin akan melakukan kerja separuh jalan, dan separuh lagi tertinggal di usus besar.


keadaan itu menimpa aku.


keadaan tandas sangat gemilang! bersih sebab makcik cleaner tak pernah menghampakan kami untuk bermanja dengan tandas. malah ambil masa berejam untuk memanjakan diri. tapi masalahnya adalah saluran peranakan tandas berkenaan yang begitu tidak berbaloi.


tengah syok mandi tiba tiba paras air naik mendadak sampai buku lali. okay boleh tahan lagi. teruskan mandi tanpa perasaan syak wasangka. malah cuba untuk menahan 'adik kecil' dari muntah. tapi sekali air jernih jadi warna kuning daaa. datang dari bilik air sebelah plak tu.


WADEFISHHHH !!!


sepantas unifi aku keluar bilik air. selamat dari pencemaran toilet. kalo tak sia sia aku kena cari air tanah 6 baldi. tak ke naya. tak kasi cover line betul. dahla darurat, boleh pulak main lepas. tengok warna konfem kantoi, lipas berenang pun sesak nafas. cicak terjun pun boleh lemas. damn.


kalaulah tak perasan, mau reput kaki aku kena air kumbahan tu. bau die takyah cite la, aku berani sumpah ketiak aku lagi wangi weh. boleh cair mukus kalau terhidu. perghhh! demam malaria seminggu bonus kejang 1 badan.


lepas dari tu insaf aku nak mandi kat situ kalau banjir lagi. sanggup aku mandi kat tasik yang memang dah konfem tak bersih dari mandi sambil hati tak tenteram.



epin kata - korang senonoh lah sikit ye kalo jadi camtu.


22 comments:

cik ayin said...

pegi sungai..sambil2 tangkap ikan..syokk owh

PikaYusak said...

Alaaa cik ripin , leklu . Baru air colour kuning . Belum lagi colour hijau hijau hahaha

ceritaraperawan said...

en. ipin...
2 yang nampak...
yang xde colour ke...
xpon colour xnmpk sgt da ade buih2 lg...
hahahhaa,(:

Ariffin Janal said...

ayin : ade ke sungai plak.

pika : geli ah luuuu

yana : ni lagi sorang suke yg tak senonoh. haha

little ain said...

eeeuuuwwww yuuuccckkssss hahaha.

cerita atiqah amran said...

sgt seronok klu mandi dgn air berwarna! (^^)v

Ariffin Janal said...

ain : eley padahal suka

atiqah : mmg seronok!!

My MiRa said...

wah..air berwarna menarik!hehhehehe


thanks taw jenguk blog mira and coment....by the way mira dh tukar url blog...ni url baru.www.darihatimira.blogspot.com

~ch@wi~ said...

eeeeiiii air kuning..hahaha..
x pyh mndi la, sng ckit..hehehe



New Entry: Mari Belajar Sifir 11 Cara Pantas!
Cara Mudah Lajukan Mozilla Firefox
Apa Makna Maulidur Rasul Yang Sebenarnya..

Ariffin Janal said...

mira : my pleasure

ch@wi : mak aih, lg geli tak mandi

PikaYusak said...

cehh geli ke ? bukan suke ? fevret kan sebenarnya kahkahkah

Ariffin Janal said...

pika : mane ade woiii!

aliaa farhana said...

hahaha kelakar! naseb baek sempat mlari kn diri kan epin...hihihi

padi n sekam said...

aku suka berak...

Ariffin Janal said...

aliaa : hahaha tula pasal.

padi : tak tanye!

bery said...

euwww~ geli geli jek kau~ HAHAHA

Ariffin Janal said...

bery : hahaha kau la ajar

sumaiyah mokhtar said...

ehhhhh ape punye geli dah. HAHA

Ariffin Janal said...

aina : hahaha geli ke?

Farhana Sahri said...

ayark..geli..huhu

Ariffin Janal said...

farhana : ececece, padahal suke

Chenal said...

hushh...! macam magic plakk!