07 March 2011

Macam Macam Hal








selamat isnin.



berikut adalah serba sedikit perkara yang sedang berlangsung di UUM.



Isu – isu semasa yang berlaku di Universiti Utara Malaysia telah mendapat jalan penyelesaian (win–win situation) selepas MPP, JKPS, RA dan Ketua – ketua Blok dpp bermesyuarat dengan Pengarah HEP Prof. Dr. Amy.


1. Isu berkaitan spot check bilik – hanya pengetua, penolong pengetua boleh spot check bilik ( uk harus minta kebenaran daripada pengetua jika nak buat spot chek)


2. Etika pakaian (tali leher, lanyard) – setiap pelajar harus mengikut.


3. Kemalangan yang mengorbankan pelajar uum – masih dalam siasatan pihak polis.


4. Pelajar tidak akan dikenakan saman kerana photocopy buku.


5. Peralatan elektrik yang dibenarkan – printer, kipas angin, hair dryer(semua peralatan elektrik wajib didaftar dengan pihak dpp)


6. Pelajar diminta memakai lanyard ketika berada di luar dpp.


7. Saman berkaitan mewarnakan rambut . ( pelajar yang disaman berikutan mewarnakan rambut diminta kemukakan resit saman kepada MPP atau JKPS DPP)


8. Seluar ¾ dibenarkan, janji melepasi paras lutut. (semua pelajar digalakkan memakai seluar panjang)


9. Penutupan Nelson’s di LEGO – Nelson’s telah melanggar peraturan di bawah akta Francais.


10. Pelajar tidak dibenarkan berada di luar bilik selepas 12.00a.m. ( kelonggaran dibenarkan berada di kawasan dpp – masih berada dalam perbincangan)



petikan diambil dari nota Facebook member aku. credit to Raja Syuhada. takde ape yang penting sangat pun. saje nak bagitau, lagipun nak buat entry baru taktau nak memekak ape.




epin jenal - diharap UUM berjaya menjadi sekolah berasrama penuh paling terkemuka kat Malaysia. InsyAllah.



22 comments:

forever love said...

haha..ok la tue..kolej atq

x boleh pakai suar jeans..
x boleh bincang pasal pelajaran laki pompuan kat kafe..

Adam said...

epin...
lanyard tu menatang pe?
sejenis makananan kah?

Chenal said...

Undilah SAYA!
Epin nie mengundi ke tak?

yna fazlyna said...

yna tak belajo kat kolej or u.. jadi yna tak tau pasal macam2 hal ni... teringin jugak..

http://ceritacintayna.blogspot.com/2011/03/pujaan-hati.html

M.D 沙美美 said...

demm, aku pelik betul management kat sini.

kalau sampai nak spotcek bilik 3,4 pagi mmg melampau.

Ariffin Janal said...

atiq : itu mcm epin kat matrik dulu. sebijik!


adam : ala tali buat gantung kad matrik


chenal : mengundi pebenda?


yna : ermmm lain tmpt, lain peliknye


md : taktau la nk kata pa. pasai taktau~

Anisa Hang Tuah said...

kawan nis dah kena saman pasal pakaian.& ramai tak puas hati..

forever love said...

haha..tension je...selamat dah xde kat situ

cik ayin said...

da macam rekrut..ngeh3..

Adam said...

oh...
cm bdk skool lak gayanye...
pastu nnti tmbah suh pakai baju uum bile nk outing...
iskh3...

NUR AYNIE said...

hihihiih....eyh..potocopy x kene saman??

shams said...

tu u ke sbp?
da serupa cam sbp je..

Ariffin Janal said...

anisa : uum gak ke?


atiq : ahaha takyah selamat sgtlahhh


ayin : blom lagi. belum ke arah tu


adam : hahahahahaha siap ade baju batik uum kannnnn


aynie : ntah, baru tau gak ni.


shams : errrr ntah ek, konpius gak

miSsh chiOrikA said...

wow . .
rase cm dekat sekolah jea .

gaung said...

insyallah..baru sem ni dah macam macam..sem depan apa cerita lagi kami tak pasti la...wajib pakai baju melayu bersampin ke solat jumaat?

salam kenal dari gaung yang sebumi sintok dengan kamuuu..

NUR AYNIE said...

ye ker?? kalau x kene saman.. leh la potostat banyak2 hahhaha

Ariffin Janal said...

mish : hahaha mcm jee


gaung : hahaha jgn mcm2 sem dpn aku last.


aynie : potostet jelah segala mcm buku kat unimart tuuu

TunAqilah said...

huish
mcm msuk skolah pon ad ni
tp u pon skolah gak
hehehe

sumaiyah mokhtar said...

fuyoooooo rules dr abg MPP ape?huhu

Ariffin Janal said...

tunaqilah : hahaha zaman sekolah dh lama berlalu


aina : hahah tak, abam2 mpp ikot arahan org atasan, org atasan yg buat rules

Firdaus Alim said...

Sabor jela ;)

Ariffin Janal said...

daus : ahahaha sabo jelahhh